Izjava o zaštiti osobnih podataka

Lagus d.o.o.., sa sjedištem u Turčinu, glavić 1/A, OIB: 81091746836 (u daljnjem tekstu: Lagus d.o.o.), poštuje privatnost svake osobe čije osobne podatke prikuplja. Željeli bismo Vas obavijestiti o tome koje osobne podatke i u koju svrhu Lagus d.o.o. prikuplja, koja su Vaša prava i kako ih štitimo.

 

Voditelj obrade i zakonski okvir

Lagus d.o.o., kao Voditelj obrade Vaših podataka, poštuje Vašu privatnost te se obvezuje na zaštitu Vaših osobnih podataka. Prikupljanje i čuvanje podataka izvodi se u skladu s odredbama Uredbe EU 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka), Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) i ostalih propisa koji uređuju predmetno područje, a imaju primjenu u Republici Hrvatskoj.

 

Primjena načela zaštite podataka

Lagus d.o.o. posebno pazi na poštivanje načela obrade podataka:

 – obrada će biti moguća ako je ista dopuštena zakonom i to u granicama koje zakon dopušta.

 – ispitanicima omogućavamo brzo i jednostavno ostvarivanje njihovih prava (određene informacije mogu se ograničiti samo kada je to zahtijevano zakonom ili kada je to nužno za zaštitu trećih osoba)

 – informiramo ispitanike o obradama osobnih podataka

 – obrađujemo osobne podatke u one svrhe u koje su prikupljeni

 – pohranjujemo podatke u obliku koji omogućuje identifikaciju ispitanika samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe radi kojih se osobni podaci obrađuju, a duže samo ako je dopušteno Uredbom

 – obrađujemo podatke ako su primjereni, relevantni i ograničeni na ono što je nužno. Posebno se pazi da se ne prikupljaju podaci za koje ne postoji opravdana potreba za obradom

– vodimo računa o točnosti i ažurnosti podataka i brišemo netočne podatke u okviru mogućnosti

Uvid u osobne podatke gostiju, po potrebi i u ograničenoj mjeri također mogu imati i treće strane, izvršitelji obrade (primjerice naši poslovni suradnici koji pružaju informatičke ili druge usluge), koji ih čuvaju u svojim bazama do završetka obrade. S takvim subjektima se sklapa detaljan ugovor u pogledu njihovih ovlasti i obveza kod obrade osobnih podataka, a sukladno zahtjevima Uredbe.

 

Svrha prikupljanja

Neke Vaše osobne podatke Lagus d.o.o. je dužan prikupljati zbog ispunjenja ugovora o smještaju i zbog propisa koji uređuju ugostiteljsku djelatnost, no neke druge ili iste podatke Lagus d.o.o. može prikupljati i za druge svrhe prvenstveno radi kontakta, odnosno:

 

ispunjenja ugovora o smještaju

ispunjavanja zahtjeva zakona i ostalih važećih pozitivnih propisa koji uređuju ugostiteljsku djelatnost

u svrhe direktnog marketinga

slanja ponuda

u svrhe unapređenja i personaliziranja usluge Vama kao gostu

u svrhe zaštite imovine i sigurnosti pojedinaca primjenom mjera video nadzora

 

Lagus d.o.o. jamči da će se prikupljenim podacima koristiti samo u navedene svrhe.

Lagus d.o.o. može koristiti depersonalizirane podatke u statističke svrhe.

 

 

Pravna osnova prikupljanja

 

Pravna osnova za navedene svrhe prikupljanja su:

zakonska,

ugovorna,

ključni interesi ispitanika,

legitimni interes koji je jači od interesa ispitanika ili

privola ispitanika, ovisno o svrsi obrade i vrsti osobnog podatka

 

Mjesta prikupljanja podataka

Lagus d.o.o. prikuplja vaše podatke tijekom:

  • rezervacije smještaja (rezervacije putem web-a, rezervacije telefonom ili puteme-maila)
  • prilikom ispunjavanja ugovora o smještaju - prijava na recepciji hotela
  • prilikom rezervacije ugostiteljskih usluga (primjerice svadbena svečanost)
  • na mjestima pod sustavom video nadzora

 

Vrijeme čuvanja podataka

Podatke koje Lagus d.o.o. prikuplja na temelju zakona, dužan je čuvati onoliko vremena koliko određuje pojedini zakon ili drugi pozitivni propis.

 

Podatke koje Lagus d.o.o. prikuplja na temelju ugovornog odnosa čuvat će samo koliko je potrebno u svrhu ispunjenja ugovora odnosno pružanja usluge.

 

 

Prava ispitanika

Bez obzira na osnovu prikupljanja podataka, svakodobno možete besplatno tražiti:

  • pristup, izmjenu ili dopunu podataka
  • brisanje ("pravo na zaborav") osobnih podataka u svim bazama osobnih podataka
  • ograničavanje obrade Vaših podataka ili uložiti prigovor na obradu takvih podataka
  • da se podaci koje smo o Vama prikupili prenesu Vama ili trećim osobama („pravo na prenosivost podataka “), u skladu s pozitivnim zakonskim propisima,
  • ako su podaci dani na temelju privole, uvijek možete tu privolu povući bez negativnih posljedica
  • pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka

 

Svoj pisani zahtjev uputite na kontakt adresu Voditelja obrade: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili putem pošte na adresu Lagus d.o.o., Glavić 1/A, 42204 Turčin, Republika Hrvatska.

 

Osobni podaci koji se prikupljaju od osoba koje su rezervirale smještaj i gostiju

Vaše osobne podatke koje morate dostaviti da bi Vam se pružila usluga smještaja, Lagus do.o. kao voditelj obrade čuva u svojoj bazi podataka isključivo u svrhu ispunjavanja ugovora o smještaju te ispunjavanja zakonskih obveza dostave, kao i prikupljanja osobnih podataka vezanih uz ugostiteljsku djelatnost, te ih može koristiti i u druge svrhe predviđene pozitivnim propisima. U slučaju da ne ustupite Lagus d.o.o. minimum podataka potreban za prijavu gosta u svim nadležnim registrima, Lagus d.o.o. Vam neće biti u mogućnosti pružiti uslugu smještaja sukladno ugovoru i zakonu.

 

Osobne podatke koje Lagus d.o.o. evidentira već pri rezervaciji i/ili prilikom dolaska u hotel, prikupljeni su temeljem zakona koji uređuju ugostiteljsku djelatnost, te u svrhu pružanja usluge gostima. To su sljedeći podaci (koji se mogu mijenjati obzirom na pozitivne propise):

 

ime i prezime

adresa prebivališta (za strane goste samo mjesto prebivališta))

datum i mjesto rođenja

broj i vrsta identifikacijskog dokumenta

spol

državljanstvo

naziv objekta

broj smještajne jedinice

datum dolaska i odlaska gosta

Navedene podatke Lagus d.o.o. čuva u svojoj bazi gostiju i šalje u sustav E-visitor (elektronski sustav za prijavu gostiju) nadležnim tijelima Republike Hrvatske, te se navedeni podaci moraju čuvati u sustavu 10 godina. Također, Lagus d.o.o. je dužan čuvati i sve račune izdane gostima sa osobnim podacima gosta 11 godina, sukladno zakonskim propisima.

 

Nadalje, radi ispunjavanja ugovorne obveze, Lagus d.o.o. prikuplja pri rezervaciji i slijedeće podatke:

e-mail

telefon.

 

Ostali podaci vezani uz okolnosti Vašeg boravka kao što su na primjer: način putovanja, s kime putujete, bračno stanje, broj djece, kućni ljubimci, ostali interesi, također će biti prikupljeni ako imaju izravnu vezu s pružanjem usluge smještaja, te će biti brisani nakon Vašeg odlaska iz smještajnog objekta.

 

Dodatno, osoba koja rezervira smještaj odnosno gost može dati posebno dopuštenje, privolu, da sve njegove podatke, poput:

ime

prezime

e-mail

datum rođenja

država

ostali osobni podatci koji se prikupe tijekom boravka (npr. broj mobitela, broj telefona, spol, broj djece, bračni status, jezik, kućni ljubimci, interesi i aktivnosti tijekom boravka, način putovanja, preferencija smještaja, preferencija destinacije i sl.)

ostali osobni podaci koji se prikupe prilikom pregledavanja web-a (tzv. cookie) uključujući IP adresu.

prikuplja i koristi radi daljnjeg profiliranja ispitanika i u svrhu kontaktiranja i obavještavanja o posebnim i personaliziranim ponudama, vijestima i događajima koje organizira Lagus d.o.o. putem online kanala (e-mail, web, internet promocija). U ovom slučaju ispitanik ima pravo svakodobno povući danu privolu, što uključuje i obradu u svrhe izrade profila u mjeri u kojoj je povezana s takvim izravnim marketingom, bilo u odnosu na početnu ili daljnju obradu, u bilo koje vrijeme i besplatno kao i pravo u svako doba na promjenu podataka i pravo na zaborav.

 

Podaci se čuvaju u bazi gostiju Lagus d.o.o. 5 godina.

 

Kolačići (cookies) i internetske tehnologije

Kao što je slučaj i s mnogim drugim portalima, i naš se može koristiti „kolačićima“ (male datoteke koje spremamo na Vaše računalo pri pristupanju našim internetskim stranicama kako bi se omogućila osnovna ili dodatna funkcionalnost tih stranica) i drugim tehnologijama koje nam olakšavaju isporučivanje sadržaja ovisno o Vašim područjima interesa, obrađivanje rezervacija ili zahtjeva, i/ili analiziranje karakteristika Vaših posjeta. Kolačići se ne mogu upotrebljavati za otkrivanje Vašeg osobnog identiteta. Kad pristupate našim web-stranicama, ova informacija našim poslužiteljima identificira svojstva vašeg pretraživača, ali ne i Vas.

 

Koristimo različite vrste kolačića:

Neophodni kolačići – oni su nužni za funkcioniranje web stranice, a koja bez njih ne može funkcionirati. To znači da se internetska stranica bez tih kolačića ne može otvoriti niti prikazati. Ovi kolačići se koriste za svrhu transmisije komunikacije ili su nužni za pružanje usluge informacijskog društva koja je izrijekom zahtijevana od korisnika takve usluge. Također, ovi kolačići će nam omogućiti bazičnu analizu web stranica s ciljem poboljšanja rada web stranica putem podataka koji su u potpunosti anonimizirani, odnosno nisu bazirani na vašim osobnim podacima ili podacima koje je moguće na bilo koji način povezati s Vama. Za ove kolačiće nije potrebna i ne tražimo Vašu privolu.

Funkcionalni kolačići – pomoću njih provodimo napredniju analizu rada web stranica. Ovi kolačići služe analizi ponašanja korisnika te na temelju dobivenih anonimnih podataka možemo utvrditi što posjetitelji internetske stranice najviše žele i pregledavaju, pa smo onda u mogućnosti prilagoditi internetsku stranicu i učiniti njezin sadržaj i funkcionalnost što jednostavnijom za korištenje. Za ove kolačiće tražimo Vašu privolu.

Oglašivački kolačići – pomoću njih analiziramo Vaše interese i želje, a oni nam služe kako bismo Vam plasirali informacije koje su Vama zanimljive i kreirali ponude prilagođene Vašem korištenju internetskih stranica hotela La'Gus. Za ove kolačiće tražimo Vašu privolu.

Lagus d.o.o. pohranjuje kolačiće u bazu i čuva ih najduže 2 godine u svrhu obavještavanja o posebnim i personaliziranim ponudama, vijestima i događajima koje organizira putem online kanala (e-mail, internet, internetske promocije).

Ukoliko ste se predomislili vezano za postavke kolačića na web stranicama hotela La'Gus u bilo kojem trenutku ih možete promijeniti na linku: (link prema cookie consent boxu). Uvijek možete obrisati kolačiće koji su spremljeni na Vašem računalu, na taj način onemogućavate daljnju obradu Vaših osobnih podataka putem takve tehnologije. Svaki internetski preglednik ima svoj postupak brisanja kolačića, a ovdje donosimo postupke za najpopularnije internetske preglednike:

 

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hr

Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/hr/kb/Brisanje%20kola%C4%8Di%C4%87a

Microsoft Edge: https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy

 

Naše web stranice sadrže i linkove na druge web stranice. Lagus d.o.o. nije odgovoran za poštivanje privatnosti na drugim Internet stranicama.

 

Sustav video nadzora

Lagus d.o.o. kao voditelj obrade ima legitimni interes provesti mjere video nadzora radi zaštite imovine i osoba, a u odnosu na određene radne pozicije i zakonsku dužnost postaviti nadzorne kamere koje snimaju zaposlenike i sve osobe koje se kreću u vidokrugu nadzorne kamere.

Lagus d.o.o. svjesno je da videozapisi sadrže osobne podatke svih osoba koje se kreću u vidokrugu kamere, te ih stoga čuva s posebnom pažnjom, ima uređen sustav sigurnosti, dostupnosti te politiku brisanja istih koja je uređena internim pravilima o sigurnosti.

Videozapisi se redovito presnimavaju tako da se automatski brišu nakon najviše 15 dana od dana snimanja. Iznimno, videozapisi se čuvaju duže ako su dokaz u postupku pred nadležnim državnim tijelima. Izuzeti videozapisi će biti pohranjeni u centralnom dojavnom sustavu s izuzetno ograničenim pristupom.

U slučaju vođenja sudskih i/ili kaznenih postupaka, Lagus d.o.o. može koristiti navedene videozapise. Uvid u osobne podatke na videozapisima mogu imati i treće osobe, izvršitelji obrade, naši ugovorni partneri koji su registrirani i stručni za pružanje usluga zaštite osoba i imovine, a koji ni na koji način ne koriste samostalno navedene podatke već samo u svrhu sigurnosti nadzornih i dojavnih sustava. Na sve ostale pojedinosti vezane uz video-nadzor primjenjuju se posebni propisi koji uređuju to područje.

Za ostvarivanje svojih prava ili dodatnih pitanja vezanih za zaštitu Vaših osobnih podataka, kontaktirajte nas na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili putem pošte na adresu Lagus d.o.o., Glavić 1/A, 42204 Turčin, Republika Hrvatska. Odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Web by eSENTIO